PDA en Summon

Vorige week donderdag was Rick Anderson in Amsterdam om een tweetal voordrachten te houden voor een uitverkochte doelenzaal. Bert Zeeman heeft daar oa al over geblogd en ook de presentaties staan online. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een heel interessante en inspirerende middag was, met een begenadigde spreker.

Wilt u Rick volgen, kijk dan ook eens op het ‘Scholarly Kitchen’ blog en in het tijdschrift ‘Against the grain’. In beide publicaties kunt u regelmatig iets van zijn hand lezen.

Wat is de link met Summon? Nou deze week verscheen er een vraag op de discussielijst van Summon gebruikers, hoe bibliotheken omgaan met Patron Driven Acquisition (PDA) en Summon. Wat bleek, net als bij de Universiteit van Utah waar Rick Anderson werkt, laden bijna alle Summon gebruikers ook de records van bijvoorbeeld Ebook Library, allemaal in hun catalogus. Daarmee maken ze de PDA records een integraal onderdeel van de collectie, want als een gebruiker doorklikt, wordt het e-book online uitgeleend of gekocht. (Al naar gelang hoe EBL) is ingeregeld.

Neem gerust contact op voor meer informatie over Summon of Ebook Library.

Advertenties

Eén reactie to “PDA en Summon”

  1. Maakt Rick school? « Zeemanspraat Says:

    […] in Amsterdam. Daarover werd in de afgelopen weken ook geblogd door Leen Liefsoens, Stefano Giani, Ronald van Dieen en Wilma van Wezenbeek. Aanvullingen […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: