The Informationist

Het meest recente nummer van the Journal of the Medical Library Association july 2011 is wat mij betreft een aanrader, met meerdere interessante artikelen.

Het artikel dat er wat mij betreft bovenuit steekt is getiteld “Is the informationist a new role? A logic model analysis” door Diana Cooper. Het artikel gaat over de twee verschillende rollen binnen de bibliotheek van de NIH, de general medical librarian (de meer traditionele bibliothecaris) en de zgn. ‘informationist’ die verspreidt door het ziekenhuis, geïntegreerd binnen de diverse vakgroepen en afdelingen zijn/haar werk doet.

Ik denk dat dat artikel niet alleen voor medische bibliotheken interessant is, mede in de licht van de ALV van de Biomedische afdeling van de BMI volgende week, maar ook voor alle andere informatiespecialisten.

Moeten wij niet allemaal meer toe naar een rol als informationist?

NB: Drie jaar geleden heb ik deelname aan Computer in Libraries gecombineerd met een bezoek aan de NIH campus, waar niet alleen de National Library of Medicine is gevestigd, maar waar ik ook de bibliotheek in de NIH kliniek heb bezocht, die toen net gerenoveerd werd.


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: