Draag bij aan een nieuwe catalogiseercode dmv enquete

In juni 2010 is de eerste versie online gegaan van de nieuwe catalogiseercode RDA, die de opvolger moet worden van de “Regels voor de Titelbeschrijving”. Wereldwijd is verzocht om de definitieve invoering niet af te wachten, maar nu reeds te starten met de voorbereidingen. Wilt u zelf een bijdrage leveren in de voorbereiding op de invoering in Nederland? Doe dan mee aan deze korte enquête(7-12 min.)!

De regels voor de titelbeschrijving zijn gedateerd en worden niet meer bijgewerkt in Nederland. In de Engelssprekende landen heeft men in 2010 met RDA een instrument gelanceerd dat de bibliografische beschrijving naar een hoger niveau moet tillen (“naar het web en daar voorbij”). In de opzet is RDA internationaler ingestoken dan diens voorgangers en ook voor Nederland is RDA een te prefereren alternatief voor de huidige standaard. RDA laat echter ook een aantal keuzes voor lokale varianten op de standaard. Een werkcomité van de Fobid Hoofdcommissie Ontsluiting buigt zich over de vraag hoe Nederland om zou moeten gaan met die keuzes, en of implementatie van RDA in Nederland daadwerkelijk haalbaar is.

Draag uw steentje bij in deze discussie door deze enquête voor 15 september in te vullen. De resultaten van deze enquête worden anoniem verwerkt en overhandigd aan de Fobid Hoofdcommissie Ontsluiting op 2 november 2011 tijdens het RDA Seminar van Ingressus en OCLC

Advertenties
Geplaatst in Evenementen, Ingressus. Tags: . 1 Comment »

Eén reactie to “Draag bij aan een nieuwe catalogiseercode dmv enquete”

  1. margreet vogels Says:

    Prima dat er nieuwe regels komen. Maar laten we als klein landje ons s.v.p. internationaal aansluiten. Het Nederlandse bibliotheekveld is te vaak geneigd zelf opnieuw het ei uit te vinden. Niet doen s.v.p.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: