Abonnementsverlengingen en statistieken

De zomer staat voor de deur en het seizoen voor het verlengen van de verschillende tijdschriftabonnementen, die meestal per kalenderjaar lopen, komt er weer aan. Budgetten staan onder druk, uitgevers verhogen ook voor volgend jaar de prijzen, switchen naar e-only helpt ook niet vanwege het hogere BTW tarief, wat kun je dan nog doen?

Kijk dan eens naar de statistieken in je e-journal portaal, je link resolver, discovery tool of Hidden Automatic Navigator. De statistieken geven een beeld van het gebruik van je elektronische collecties en kun je gebruiken om te kijken welke abonnementen of databanken niet of nauwelijks gebruikt worden.

Voordeel is dat je deze statistieken actueel zijn, je ze op ieder moment kunt oproepen en dat je niet afhankelijk bent van uitgevers en het al dan niet beschikbaar hebben van actuele rapporten.

Let op: statistieken van databanken zijn niet helemaal betrouwbaar als u ook een federatieve zoekmachine gebruikt. Sommige, zo niet de meeste zoekacties worden dan nl. ook naar databanken gestuurd die niet relevant zijn voor de zoekvraag.

Tip: Soms kun je ook een frequentie instellen hoe vaak of wanneer je de statistieken automatisch toegestuurd wilt krijgen, al dan niet als dashboard.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: