Computers op afstand overnemen

Een tip uit de praktijk: Bij verschillende instellingen kan de helpdesk van ICT een computer van een gebruiker op afstand overnemen als er problemen zijn. De gebruiker die de helpdesk belt wordt gevraagd naar het nummer dat op de kast van de computer staat en de helpdeskmedewerker kan ‘meekijken’ en de besturing van de computer desnoods helemaal overnemen.

Bij een instelling waar ik een tijdje geleden was, mocht behalve de afdeling ICT ook de bibliotheek deze software gebruiken om gebruikers die bijvoorbeeld vastliepen bij een zoekactie in een database te helpen en zo van afstand de gebruiker te ondersteunen bij een zoekactie.

Geweldig toch?! Gebruikt ICT binnen jou organisatie ook dergelijke software? Praat dan eens met hen en/of je leidinggevende over deze mogelijkheid. De gebruikers vinden het geweldig!

Advertenties

2 Reacties to “Computers op afstand overnemen”

  1. JoGnet Says:

    Welk software gebruikte de instelling waar je over schrijft? Voor een aardig in- en overzicht van dergelijke software moet ik denken aan het Webwereld artikel van vandaag: ‘5 kansen voor desktopbeheer-op-afstand‘.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: