Beheer online bronnen

Steeds meer bibliotheken zetten in op digitale content in plaats van gedrukte informatie. Niet alleen om tegemoet te kunnen komen aan de behoeften van de gebruikers ‘anytime, anywhere’, maar vaak ook om een efficiëntieslag te kunnen maken. Behalve het afsluiten van licenties voor e-books, e-journals en databases betekent dit een hele andere manier van werken voor de bibliotheek.

Daar waar je een beperkt aantal individuele e-books of e-journals nog wel kunt verwerken in de bibliotheekcatalogus op dezelfde manier als fysieke boeken en tijdschriften, moet je bij de aanschaf van complete pakketten of databases van uitgevers of zgn. aggregators, (het liefst vooraf) goed nadenken over het beheer en de ontsluiting en zo mogelijk integratie met de rest van de producten en diensten van de bibliotheek.

Vanwege de transitieslag en daardoor het onbekende, overzien sommige bibliotheken de (on)mogelijkheden en de keuzes waar ze voor staan nog niet. Door de aard en de opbouw van de elektronische collectie die per bibliotheek verschilt is er ook geen generieke oplossing voor alle bibliotheken. Tijdens de gesprekken die wij met onze relaties voeren signaleren en adviseren wij over de keuzes en mogelijke oplossingen die voor u relevant en zinvol zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: