Reorganisatie Ministeries kost (bibliotheken) geld

Gisteren kwam ik toevallig een vriendin tegen die bij een van de Ministeries in Den Haag werkt en we spraken oa over de samenvoeging van de verschillende Ministeries. Ze vertelde dat de kosten van de reorganisatie helemaal niet opwegen tegen de besparingen. Voorbeeld: Al het drukwerk, briefpapier, folders, visitekaartjes, alles kan in de prullenbak en moet opnieuw worden besteld. Dat terwijl de details intern nog helemaal  niet duidelijk zijn.

Toen vertelde ze dat als gevolg van deze reorganisatie ook veel wetteksten herschreven moeten worden. Ik moest gelijk aan al die losbladige uitgaven denken die ik nog steeds in veel bibliotheken zie staan…

Weet je nog bij een vorige regeringscrisis, toen er weinig wetten werden veranderd, dat was een slechte periode voor uitgevers van overheidsinformatie, maar er komen nu gouden tijden voor hen aan. Tegelijkertijd kunnen de bibliotheken vast geld gaan reserveren voor alle nieuwe supplementen die er aan gaan komen. Of misschien valt het allemaal mee, omdat de meeste bibliotheken al zijn overgestapt op de online edities van die naslagwerken?

Vroeger koste een losbladige ongeveer 0,60 cent per pagina en nu…?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: