Webinar 360 Search en WebFeat

Gistermiddag gaf Stephen DiStasio, de senior product manager verantwoordelijk voor de 360 Resource Discovery services van 4 tot bijna half 6 een webinar over de integratie van WebFeat en 360 Search.

Na een introductie over de geschiedenis van beide producten (WebFeat bestaat al ruim 11 jaar), werd uitvoerig stilgestaan bij de voorkant, waarbij gekozen is voor de interface van 360 Search. Voor gebruikers van deze federatieve zoekmachine veranderd er verder weinig.

Omdat 360 Search geen admin module heeft voor de bibliothecaris, was de keuze voor de admin module van WebFeat heel makkelijk. Deze wordt geïntegreerd in het client center van de andere 360 modules. WebFeat klanten krijgen dus ook toegang tot de knowledge base van Serials Solutions. Voor bestaande 360 klanten komt er in het client center (indien van toepassing) een tabblad bij speciaal voor 360 Search.

Het resultaat van de integratie is zoals ze zeggen “The best of both worlds”.

WebFeat klanten kunnen vanaf eind 2009 door Serials Solution worden omgezet naar 360 Search. Het is daarbij mogelijk om beide zoekmachines naast elkaar te blijven gebruiken voor training, configuratie ed. WebFeat blijft tot en met 2010 beschikbaar.

Een paar leuke weetjes:
– De integratie met de Aquabrowser, ook een product binnen Serials Solutions, is verder geoptimaliseerd met 360 Search;
– Relevancy ranking in WebFeat voor de rubriek ‘most relevant’ gebeurde door de eerste resultaten per bron te nemen en deze apart te tonen. Hoezo ranking:-)
– Aan de migratie zijn geen kosten verbonden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: