OCLC en ‘cloud computing’

Sinds ik beschik over een iPhone luister en bekijk ik regelmatig podcasts en video opnamen. Mbt bibliotheekzaken luister ik oa naar de Library 2.0 gang van Richard Wallis (Talis). Qua algemene onderwerpen zijn de TED talks een aanrader. Daar zitten af en toe pareltjes van onderwerpen, presentaties en persoonlijkheden tussen.

De podcast van de Library 2.0 gang die in zojuist beluisterde ging over de aankondiging van OCLC mbt cloud computing. Een aanrader voor bibliotheken die nu in het GGC catalogiseren, er over denken om dat te gaan doen in WorldCat, maar ook voor bibliotheken die nu het LBS gebruiken.

Verschillende vertegenwoordigers van andere bibliotheeksystemen (Ex Libris’ Carl Grant, Nicole Engard van LibLime/Koha, Talis’ Rob Styles en vanuit Europa namens Axiell, Boris Zetterlund) speculeren over de voors en tegens van de belangrijke stap van OCLC.  Carl Grant van Ex Libris noemt deze stap zelfs een gamechanger, een gebeurtenis die de hele markt voor leveranciers en bibliotheken op zijn kop zet.

Niet dat eea direct morgen al in bedrijf is, maar toch goed om ook zelf over na te denken. Daar leveren dit soort podcast letterlijk food for thought.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: