HAN bij de HAN

In korte tijd zijn er twee hogescholen gebruik gaan maken van de licentie die SURFdiensten met Ingressus heeft afgesloten voor Hidden Automatic Navigator (HAN). HAN is een product van H+H Software GmbH dat in Nederland door Ingressus wordt vertegenwoordigd.

Het gaat bij deze nieuwe licenties om de Hogeschool Zuyd en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

De Hogeschool Zuyd gebruikte HAN al met een licentie voor 10 gelijktijdige gebruikers. In de praktijk bleek met name bij klassikale instructies voor databases het aantal gelijktijdige gebruikers een belemmering. Na overleg met SURFdiensten is toen besloten om over te stappen op de SURF licentie. Via de SURFlicentie wordt HAN met een ongelimiteerd aantal gelijktijdige gebruikers aangeboden tegen een vast jaarlijks tarief, zonder initiële aanschafkosten. Een grote plus in deze economische tijden.

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) heeft Hidden Automatic Navigator (ook HAN!) begin maart gelijktijdig met een nieuwe website en een federatieve zoekmachine gelanceerd.
Maarten Hekman, Coördinator Digitaal Studiecentrum in Nijmegen: “Met de enorme groei van het aanbod van digitale informatie groeide ook de vraag naar een betere ontsluiting van en thuistoegang tot die informatie. Mede dankzij de functionaliteiten van Hidden Automatic Navigator hopen we nu een optimale situatie te realiseren voor onze studenten en medewerkers.
De ervaring die Ingressus al had opgedaan bij andere hogescholen heeft ons zeker geholpen bij de implementatie. Ook daar zien wij het belang van de onderlinge samenwerking met andere hogeschoolbibliotheken weer benadrukt”.

Andere instellingen die HAN gebruiken voor het de toegang tot alle elektronische bronnen, de krachtige statistiekfunctie, en het wachtwoordbeheer zijn onder andere Saxion en Windesheim.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: