BMI/CCZ najaarsdag dinsdag 4 november 2008

Gisteren was de najaarsbijeenkomst van de afdeling Biomedische Informatie (BMI) van de NVB en de werkgroep CCZ. Omdat beiden zoveel jaar bestaan, was er ter gelegenheid van het lustrum een luchtig programma georganiseerd in Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

 

Omdat er ook zaken gedaan moesten worden, begonnen we met de ALV.
ALV BMI by you.
Lieuwe Kool, voorzitter van de BMI probeerde de ALV in recordtempo af te handelen. Dat lukte tot het punt van de begroting, toen ontstond er een levendige discussie. Wat is het geval?

 

De NVB legt enerzijds de afdelingen allerlei verplichtingen op tav de financiële verslaglegging, begroting etc. Anderzijds moet de NVB dan ook financiële informatie aanleveren, want anders kun je als afdeling geen compleet verhaal maken. Aangezien de NVB geen of onvolledige gegevens aan levert, kun je als afdeling verder niets. Tel dat op bij alle problemen die er nog steeds zijn met te website en er komen veel frustraties bij een aantal leden naar boven. Er gingen zelfs stemmen op om de BMI als zelfstandige vereniging voort te zetten!

 

Het verlaten van de NVB mag mijns inziens nooit de insteek zijn. Beter focussen op hoe je eea kunt veranderen, dan de enige beroepsvereniging die we hebben te willen verlaten. Dat zou echt de laatste halte zijn wat mij betreft.

Er werd afgesproken dat het BMI bestuur met de NVB om tafel gaat.

 

De rest van de dag was erg leuk. Er waren 3 korte workshops georganiseerd waarvan je er 2 kon volgen:

         flirtmanagement;

         communiceren met artsen;

         netwerken.

 

Ik heb (natuurlijk) gekozen voor nr. 1 en 3. Flirtmanagement was heel erg leuk. Het was jammer dat er maar zo weinig tijd was om op de klanken van Tom Jones zwoel te dansen met een stukje plastic lint… Aanrader.

 librarians with a tail by you.

De workshop netwerken door Arielle Brouwer, was minder actief dan het flirten. Belangrijkste boodschap, zorg dat je iets te vertellen hebt en straal iets uit. Kleding (jasje, dasje, pak) kan daar bij helpen. Geoefend om nederig, zelfverzekerd en arrogant door elkaar rond te lopen.

 

Na de lunch was er een rondleiding door Ouwehands Dierenpark met een gids. In 5 groepen van ongeveer 20 personen wandelden we anderhalf uur door het mistige park.

 

Bij terugkomst was de zaal over genomen door de firma Ja-Maar. Een soort 2-mans cabaret-act die ons leerden dat we er niet komen met antwoorden als “Ja, maar….”. “Ja, en…” is het enige juiste antwoord. We moeten de vraag versterken. Als je nog op zoek bent naar iets leuk voor een personeelsbijeenkomst oid, dan zijn de heren Tim en Stije een echte aanrader.

 

Sjors Clemens werd gevraagd om mee te spelen met een van de scene’s. Wisten jullie al dat hij zo goed kon acteren? Wauw. Castingbureaus opgelet, hier was een natuurtalent aan het werk;-)

 

Na de borrel die gesponsord werd door X-ref, ging iedereen met een grote glimlach na een leuke dag met veel bekende gezichten, weer naar huis. Al met al een heel geslaagd lustrum.

 

Mijn foto’s staan op Flickr.

2 Reacties to “BMI/CCZ najaarsdag dinsdag 4 november 2008”

 1. Sjors Says:

  Dank voor het compliment :-). De opdracht was me natuurlijk ook op het lijf geschreven….. 😉

  Mijn foto’s zijn overigens te vinden op de ccz-online server:
  http://www.cczonline.nl/fotos/BMI-CCZ_Lustrum_2008 (zonder inlog te bekijken)

 2. Godelieve Engbersen Says:

  Bij de workshop, “Omgaan met lastige klanten” werd belang van geweldloze communicatie benoemd.
  Hierbij is het van belang de echte feiten te zien, los van de interpretaties.
  Een leerzame workshop.
  Hierover zijn ook aardige boeken te lezen…

  Leuke intensieve dag.
  Na afloop zijn we met een aantal collega’s nog gaan ‘wokken’- waarbij het kennisdelen naast het nuttigen van het lekker gewokte eten- centraal stond.

  Op naar het volgend jubileum…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: