Air Force Memorial

Op de terugweg van de NLM ben ik uitgestapt bij de metrohalte Pentagon. Terwijl ik daar langs het Pentagon liep (fotograferen verboden) vloog er net een Boeing B-17 bommenwerper uit WWII over onder begeleiding van 2 jachtvliegtuigen uit dezelfde periode. Bij het Pentagon stonden heel veel mensen buiten te kijken terwijl de formatie een bypass maakte over het Air Force Memorial waar ik naar onderweg was. Schitterend geluid, jammer dat ik net m’n camera niet paraat had…

Toch nog een stukje lopen naar dit naar dit herdenkingspunt van de VS. De B-17 en escorte bleken ter gelegenheid van een jubileum van een Amerikaans vliegtuigmuseum in Engeland te zijn. Het AFM zelf is erg indrukwekkend. Drie aluminium sprieten die de lucht in steken, verbeelden een zgn ‘bomb burst’ manoevre en een beeldengroep die een eeuwig saluut brengen aan hen die zijn omgekomen.

Verder een aantal citaten van presidenten en commandanten die bij de entree in staan gegraveerd zijn. Het monument bestaat behalve uit de 3 sprieten ook nog uit 2 wanden met inscripties over verschillende thema’s: Excellence, Service, Integrity, Valor, Courage en Sacrifice.

Een bezoek aan het AFM is absoluut de moeite waard, al was het alleen maar voor het prachtige uitzicht over de skyline van Washington, het Pentagon en Arlinton Cemetery.

Meer foto’s op Flickr.

Advertenties
Geplaatst in Evenementen. Tags: , . Leave a Comment »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: