CIL2008 dag 1

Vanmorgen nog voor de keynote van Lee Rainie (Pew internet & American Life Project) begon de dag om 8 uur met een Amerikaans ontbijtbuffet. De scrambled eggs, gebakken aardappelen, worstjes en hamburgers ontbraken, maar de muffins in alle soorten en maten waren er gelukkig wel. Voor ons Hollanders een erg vette hap waar we maar moeilijk aan kunnen wennen.

IMG_5543
Omdat er al op zoveel andere plaatsen geblogt is over de verschillende presentaties verwijs ik waar mogelijk naar die blogposts.

De directeur van Information Today trapte de dag af met een welkom aan iedereen. CIL lijkt ieder jaar weer meer mensen te trekken van steeds meer landen. Vanuit de VS was alleen de staat Wyoming niet vertegenwoordigd. Op het blog van ITI kun je exact nalezen hoeveel deelnemers er zijn en waar ze vandaag komen. Ik kwam vanmiddag ook nog een bekende van EAHIL tegen, Friedhelm Rump uit Duitsland.

IMG_5545

De keynote van Lee Rainie trok een hele volle zaal. Ofschoon het Hyatt de grootste zaal in Washington heeft, was er niet genoeg ruimte voor iedereen. De zaal waar je naar de videobeelden kon kijken zat ook vol met als gevolg dat er ook nog mensen in de foyer op de grond zaten te kijken.

IMG_5549

Lee begon met allerlei anecdotes , hoe er over hem geblogd wordt. Al met al gaf Lee leuke weetjes en statistieken. Mn het laatste deel van zijn presentatie over het feit dat bibliotheekgebruikers vaak terug komen riep bij mij de vraag op hoe je dan de niet-gebruikers bereikt. Wat Lee aan gaf was dat er geen hoge weerstandsdrempel is bij de niet-gebruikers. Om die groep te bereiken moet je als bibliotheek 4 dingen doen:
1. Zorgen voor awareness:
2. Zorgen voor een comfortabele omgeving in technische en mentale zin (technisch, mensen zijn bang om stom over te komen);
3. Mentoring skills (support):
4. Social networks (recommendation).

Een erg enthousiaste en aangename spreker om naar te luisteren en die afgebroken moest worden vanwege de tijd, anders was hij vast nog uren doorgegaan.

Lees meer over de keynote bij:
Binky’s Blog
Deetjes
Gerard Bierens
Infomancy
Librarianinblack
RSS4Lib
What I learned today

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: