Sightseeing Washington

Vandaag was nog een vrije dag. Om half zes begint het gaming event met oa Jenny Levine. Daarom maar de kans aangegrepen om wat van Washington te zien. Samen met Liesbeth, Gerard en Catherine met de metro naar l’Enfant Plaza gegaan waar onze wegen scheiden. Zij gingen naar een the National Gallery en ik ging naar het Smithsonian National Air and Space Museum aan de National Mall. Het NASM is echt mooi, van de Spirit of St. Louis, tot de Voyager, de Bell X-1 en de Breitling Orbiter, Spitfire en Messerschmitt; het was er allemaal. Heel apart was het thema over luchtvaart bij de Marine. De hele inrichting van die ruimte deed je vermoeden dat je op een schip was. Zelfs middels videoprojectie waande je je even op de brug van een vliegdekschip. Wauw!
Het ruimtevaart deel heb ik overgeslagen, want dat boeit mij niet zo. In de museumshop nog wat inkopen gedaan. (ik hoop vrijdag de andere locatie bij Dulles Airport te kunnen bekijken met de echt grote vliegtuigen waaronder een SR-71).

Daarna via de National Mall en het Smithsonian Castle een rondje gelopen bij het Tidal Basin. Het is nu hier in Washington het zogenaamde Cherry Blossom Festival. Ze vieren dat de kersenbomen die ze van Japan hebben gekregen nu allemaal in bloei staan.

Het lijkt wel of dit hele zeldzame bomen zijn, want alle toeristen maken er uitgebreid foto’s van. Toevallig kwam ik ook een tulpenbibliotheek tegen. Verschillende soorten tulpen waar de toeristen per soort foto’s van namen. Misschien moet de Keukenhof toch wat meer internationaal reclame gaan maken?

Later op de middag nog even langs de shopping mall bij Pentagon City. Opvallend dat bijna de hele benedenverdieping allemaal (fastfood) restaurants bevat. Toen snel terug naar het hotel om wat foto’s online te zetten en het toestel weer op te laden voor vanavond. Ben erg nieuwsgierig wat we te zien en te misschien ook wel te doen krijgen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: