CIL2008

Op verschillende blogs wordt momenteel door sprekers (oa David Lee King)van het congres Computers In Libraries (7-9 april) geschreven over Swift. Dat is speciale conferentiesoftware, waar sprekers hun presentaties, artikelen etc. online kunnen zetten. De meeste sprekers zijn echter ook bloggers. In die zin, voegt Swift niets toe. Belangrijkste is echter dat met het plaatsen van materiaal op Swift, de inzender alle rechten ook overdraagt aan de organisator InfoToday.

Dit lijkt dus heel erg op de truc die commerciele uitgevers van tijdschriften toepassen met het overdragen van copyright. Het lijkt er op alsof geen van de sprekers hier in trapt. Nadeel voor alle participanten en achterblijvers is wel dat niet alle informatie op een plek te vinden is. Zolang iedereen de tag CIL2008 gebruikt kun je de meeste bijdragen altijd terugvinden.

Belangrijkste suggestie die de sprekers doen aan de organisatie is zorgdragen voor gratis WiFi internettoegang voor iedereen, zodat er flink geblogd kan worden. Dat lijkt dus niet vanzelfsprekend te zijn. Vorig jaar tijdens Internet Librarian in Londen, van dezelfde organisator, was er ook al geen gratis internet. Iets wat je bij congressen met dergelijke titels en onderwerpen toch wel zou mogen verwachten. In Londen kocht je voor 20 GBP per dag internettoegang! Hopelijk gaat het dit jaar wel goed. De website met de call for papers is al online. Het ILI congres is van15-17 oktober in Londen.

Van een aantal Nederlandse bloggers weet ik dat ze ook naar het CIL2008 congres gaan: De heren van DOK als keynote speakers, Moqub, Dee Books, Ecobibl, Gerard Bierens en ondergetekende. Gaan jullie ook? Laat het even weten middels een reactie.

Advertenties

3 Reacties to “CIL2008”

 1. moqub Says:

  wat ik nog weet van vorig jaar is dat er bij CIL gewoon wifi is en dat je overal kan bloggen. Vaak ook wifi in het hotel.

  Dus geen zorgen!
  Moqub

 2. Dee Says:

  Wij kozen juist dan ook voor Marriott omdat je daar ook onbeperkt kunt internetten op je kamer 🙂

 3. rvandieen Says:

  Gezellig zitten we allemaal in het zelfde hotel;-)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: