Scholing = Personeelsbinder

Sinds BBP in 2004 de Online Conferentie in de RAI heeft georganiseerd, sta ik op de verzendlijst van ‘Telecommerce Magazine’, een blad bedoeld voor de branche van contactcenters en call agents. Niet echt relevant voor bibliotheken, alhoewel er vaak ook aardige stukjes in staan over het bejegenen van klanten, en die hebben bibliotheken ook.

In het meest recente nummer staat een leuk artikel van Prof. dr. Andries de Grip (Maastricht) getiteld “goede scholing echte personeelsbinder”. Dit gaat mi ook op voor de bibliotheeksector. Lees gewoon op de plek waar agents staat, bibliothecarissen of informatiespecialisten.

“…agents die meer training krijgen, minder snel vertrekken.”
“Een betere betaling heeft een positief effect op de kwaliteit van het werk, net als het aanbieden van trainingen. En als je minder betaalt, is er bovendien meer personeelsverloop dan goed is voor de kwaliteit van de dienstverlening.”

Eén van de leuke dingen van werken bij Ingressus vind ik de mogelijkheden om jezelf te ontplooien. Ik ben nu in Göttingen voor de speciale reseller training Hidden Automatic Navigator. Volgende maand mag ik naar CIL2008 in Washington en in juni ga ik naar EAHIL in Helsinki.

Tijdens de diverse contacten met mijn klanten, heb ik het ook vaak over cursussen en congressen. Niet alleen om hen te stimuleren en te enthousiasmeren, maar ook om kennis te delen. Met nieuwe kennis en enthousiasme blijf je je baan leuk vinden en heb je voor een belangrijk deel de tools in handen om je eigen (bibliotheek) toekomst vorm te geven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: